Sunday, January 13, 2013

TUPPERWARE KU....

Hari ni Nadia buat housekeeping kat wardrobe dia. Baik wardrobe Nadia ke Naqib punya ke... memang saya letak byk barang saya drp barang dia org sendiri... Hehehehehe... Jgn komplen jgn komplen... hah siapa tukang tempah wardrobe tu?

Ya ampunnnnn.... baru Nadia bukak dan keluarkan drp satu pintu jer... Kebanyakannya tupperware. Zaman dulu kan saya seorang dealer yg agak aktif laa... Byk dapat hadiah drp tupperware. Zaman tu rajin pulak tu pergi meeting Tupperware every monday petang. Masa tu pregnant kan si Naqib. Perut dah besar pun semangat pergi meeting tupperware. Pastu perasan lah bila kena puji dgn distributor, Fazriza kalau tak silap nama dia. Manager saya masa tu Kak Mus. 

Acu tengok tupperware ni....

Freezer organizer tu zaman mula2 keluar dulu.. penutup dia warna kelabu asap. Skrg punya color sikit punya comey2. Tu yg dok sebok beli jugak lagi tu.
Modular keeper with grid pun keluaran pertama, penutup biru badan putih jernih. Skrg kan dah warna hijau apple.




Bekas untuk kuih raya.... lom pernah guna ni... Akan diguna kan.. don't worry.



Boleh buat bekas untuk pudding atau utk makan aiskrim. Ada byk color sebenar nya.. baru jumpa satu color. Yg lain tu ada lah nyorok mana2 tu. Hahahaha.



Ni pulak jewelry box by Tupperware. Ni hadiah sebab sale saya banyak bulan tu. 




Lupa pernah dpt gift ni jugak. Pun sebab sale agak tinggi laa dapat benda2 cenggini. kalau tak silap ni utk kaum lelaki. Mcm tool box gitu. Tapi tak kira la.... kaum perempuan boleh aje guna... kita buat dia...




Tupperware yang ni rupa mcm glass, memang mudah pecah kalau jatuh. Tapi tak kesah lah kalau pecah.. tupperware kan boleh tukar yg baru. Ni pun antara gift jugak dulu. Suka sgt dpt gift ni dulu, sbb harga dia mahal. Kalau nak beli mmg tak lah kot...




Fridge Magnet by Tupperware



Ni dulu beli untuk Naqib. Masa tu kan dia masih baby... Perghh... sebaya dgn Naqib beg ni.



Isi kandungan yg ada dlm Munchkids by Tupperware. Plastic tu masih ber seal lagi. Confirm lom pernah guna. Hehehehe...



Eh eh... lupa ada piring makan ni... Warna unique betul... Sea mist green color.... Ermmmm... ada 15 biji semua ni.... Setakat makan2 utk mihun atau mee goreng tu boleh jugak...



Tunggu pulak Nadia bukak pintu wardrobe yg bahagian paling atas. Rasanya ada lagi...

3 comments:

Noraida Zakrya said...

Salam sis..nk jual.x fridge magnet tu.Klu nk jual sms stay call Aida 0126441428.tq sis

Ahmad said...

salam.. klu nak let go magnet, blh bg tau wawa.. nak yg aktif bersukan tu... sms 0168289053

Anonymous said...

saya berminat nk beli bekas kuih yg warna pink tu...dh lm duk mncari warna tu tp xjumpa2...nnt sis roger sy ye..tq...0138035530

Post a Comment